Wat trek je aan op je sollicitatiegesprek?

Laatst zat ik in de trein tegenover en jonge vrouw die op weg was naar een sollicitatiegesprek. Ze was aan de telefoon met een vriendin. Ik hoorde haar zeggen dat ze speciaal een mantelpakje aan had getrokken. Toen ze opstond kwam haar rokje amper onder het jasje uit, zo kort was het. Ze grapte nog tegen de vriendin dat je met een kort rokje meer kans maakte op een baan. Nou dacht ik, niet als ik je aan moet nemen. Aan de andere kant ben ik zelf ooit eens afgewezen voor een baan omdat ik er te netjes en behoudend uitzag. Volgens de recruiter paste ik door mijn kledingstijl niet bij de doelgroep waar ik mee zou gaan werken: jongeren.
En zo zijn er veel meningen over wat gepaste kleding is voor een sollicitatiegesprek of voor op je werk en zijn er ook veel boeken over geschreven. Ga je dus ergens op sollicitatiegesprek dan kun je je het beste van tevoren oriƫnteren op wat de geschreven en ongeschreven regels zijn van de organisatiecultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *