Waar moet u naartoe?

Door werkzaamheden aan het spoor rijden er op dit moment geen treinen tussen Venlo en Eindhoven en tussen Weert en Eindhoven. De NS doet er alles aan om in deze periode het vervoer van de passagiers gladjes te laten verlopen. Om de reizigers van dienst te kunnen zijn staan op ieder station traffic begeleiders die aan de reizigers vragen waar ze naar toe gaan om ze vervolgens naar de juiste bus te verwijzen. Gisteren had ik het genoegen om ook zo’n busritje te maken.


Terwijl ik station Eindhoven uit kwam lopen werd ik aangesproken door een man in een fluorescerend geel hesje. Nadat ik had gezegd dat ik naar Helmond wilde werd ik in de juiste rij geplaatst. En terwijl ik stond te wachten was ik getuige van een bijzonder schouwspel. De ene na de andere reiziger meldde zich bij de man in het gele hesje.

Op de vraag waar ze naartoe moesten werd in veel gevallen het verkeerde antwoord gegeven:
NS medewerker: Waar moet u naartoe?
Reiziger: Naar Venlo
NS medewerker : Dan moet u de blauwe bus hebben.
Even later komt de reiziger overstuur terug:
Reiziger: Deze bus stopt helemaal niet in Horst-Sevenum!
NS medewerker : Maar u zei dat u naar Venlo moest.
Dit exacte gesprek heeft zich zeker 15 keer herhaald in de tijd dat ik er stond te wachten. Met kleine variaties in de locatie. ‘Ik moet naar Helmond’ moest zijn ‘ik moet naar Helmond Brouwhuis of Helmond ’t Hout.’

Reizigers denken dus blijkbaar vooral in de richting waarin ze reizen en niet zozeer aan het eindstation. Wat logisch is als je met de trein rijdt. Als toetje kwam er een mevrouw bij mij in de rij staan die aan de meneer met het gele hesje vroeg: ‘Helmond?’ ‘Nee’, zei de man in het gele hesje ‘dit is niet Helmond, dit is Eindhoven.’

Samen onderweg naar werk

Op zoek zijn naar werk kan een eenzaam proces zijn. Je hebt het er sowieso zelf niet graag over. Maar ook anderen vinden het naarmate de tijd vordert steeds moeilijker om te vragen hoe het met je gaat. Waar in het begin iedereen nog heel enthousiast roept: ‘Jij hebt echt zo een baan gevonden!’ hoor je later steeds meer ‘Hoe komt het toch dat jij nog geen baan hebt? Ik snap dat niet!’ Voor veel werkzoekenden een reden om feestjes en partijen maar even over te slaan.
Maar de behoefte om er met anderen over te praten blijft vaak wel. In de praktijk blijkt ook dat als mensen samen solliciteren, met een buddy of met een groep, het solliciteren gemakkelijker gaat en zelfs succesvoller verloopt.
Maar hoe kom je nou aan zo’n groep? Soms worden ze georganiseerd door bijvoorbeeld UWV’s of bibliotheken. Je kunt er natuurlijk ook zelf een oprichten.
Hieronder een aantal tips voor het organiseren van een succesvolle netwerk- en sollicitatiegroep.
o Organiseer het zakelijk. Verdeel rollen zoals voorzitter, notulist etc. Rouleer die rollen zodat de verantwoordelijkheid bij alle deelnemers ligt.
o Plan de bijeenkomsten niet te ver uit elkaar. Iedere 3 weken is een mooi tijdvak. Meer tijd ertussen zorgt er voor dat contacten weer snel verwateren.
o Maak een planning met een agenda waarin de onderwerpen vooraf worden vastgesteld. Bijvoorbeeld: CV’s bespreken, Linkdin profielen bekijken etc.
o Maak van iedere bijeenkomst een verslag. Dat is een mooi uitgangspunt om de volgende bijeenkomst weer in te gaan.
o Locatie: met een man of 6 ben je doorgaans overal in de horeca welkom om te komen vergaderen. Ook bij bibliotheken kun je vaak terecht. Zelfs een keukentafel bij iemand thuis kan uitstekend dienst doen.
o Nodig gasten uit. Bijvoorbeeld iemand die net weer werk heeft over hoe het bevalt of iemand uit een vakgebied  waar jullie meer over willen weten.
Het belangrijkste bij het samenstellen van de groep is dat iedereen het vanaf het begin eens is met het plan en dat iedereen respectvol met elkaar omgaat. Denk daarbij aan het niet doorvertellen van gevoelige informatie en het op tijd afmelden als iemand er een keer niet bij kan zijn.